tiistai 13. lokakuuta 2015

KISAT KÄVI MIELESSÄ

Pieksämäen puolikasta olin ajatellut kauden viimeiseksi kisaksi, mutta jo viime viikolla huomasin miettiväni, että jos kävisi vielä kuitenkin yhden kympin kisan. Keväällä juoksin Tahko Runilla kympin, mutta yhtään maantiekymppiä en ole tänä vuonna juossut. Olisi siis kiinnostanut, mihin aikaan sitä kympillä pääsisi.

Kevyen treeniviikon jälkeen päätin juosta reippaamman treenin maanantaina ja tehdä treenin jälkeen päätöksen viikonlopun kympin suhteen. Mitään kilsa tai aika tavoitetta ei eiliselle treenillä ollut, tarkoitus oli vain kokeilla miltä reippaampi vauhti nyt puolikkaan jälkeen tuntuu. No, se tuntui siltä, että jatketaan levolla ja unohdetaan kisa. Juoksin vk-osuutta vain kolme kilsaa (4:29/km), mutta jo siinä kävi selväksi, että nyt ei oikein kulje. Juoksu tuntui samalta kuin edellisellä kisaviikolla viimeinen kisaan valmistava vk-treeni. Juoksu kävi keuhkoihin ja yksinkertaisesti vain tuntui tavallista raskaammalta. Ennen vk-osuutta verkkasin kilsan verran ja lopuksi juoksin kevyesti metsässä noin kolme kilsaa.

Jostain muistan lukeneeni, että kestävyysurheilija kokeilee aina vielä sen viimeisen kerran ja se on kyllä niin totta. Esim. jos vähän koskee johonkin tai jalat on tukossa, niin vähän pitää kuitenkin vielä käydä koittamassa, josko juoksu kuitenkin jo luonnistuisi :) Nyt teen tuosta eilisestä treenistä sen johtopäätöksen, että jatkan kevyesti vielä tämän viikon ja yritän olla ajattelematta kisoja :) Jos viikonloppuna on fiilistä pidempään lenkkiin, niin sen voisi juosta, mutta vauhtikestävyystreeniä näyttää olevan turha vielä lähteä vääntämään.

Loppuvuosi on tarkoitus ottaa juoksun suhteen kevyemmin, mutta jotenkin siihen ajatukseen ei ole vielä tottunut. Fyysiseen hyvinvointiin kuitenkin kuuluu olennaisena osana myös lepo, joten tämän viikon pyrin panostamaan siihen. Osa viikon juoksulenkeistä saakin nyt vaihtua kävelylenkkeihin koiran kanssa. Tänään teimme lenkin metsään ja nautinnollista se oli sekin :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti