sunnuntai 25. lokakuuta 2015

TREENIVIIKKOKATSAUS VKO 43/2015

Viime sunnuntaina juoksin parin tunnin lenkin, joten tämän viikon treenit aloitin kevyesti. Maanantaina juoksin koiran kanssa tutuilla poluilla noin puolen tunnin lenkin. Kilsoja poluilla kertyy vähän, mutta on se kivaa vaihtelua asfaltilla juoksemiseen. Näiden lenkkien plussana on myös se, että saan koiran juoksutettua samalla ja koira tykkää eniten juosta juuri poluilla.

Tiistaina kokeilin pitkästä aikaa hieman vauhdikkaampaa juoksua. Alkuun juoksin pk-vauhtia vajaat 10 minuuttia, jonka jälkeen kiristin vauhdin vauhtikestävyysalueelle. Tuota reippaampaa osuutta juoksin puolituntia keskivauhdin ollessa 4:39/km. Vauhtiin nähden juoksu tuntui hieman raskaalta, mutta hampaat irvessä ei kuitenkaan tarvinnut vetää. Jalat toimi muuten ihan hyvin, mutta hieman vasen takareisi tuntuu tukkoiselta, kun vauhti kiihtyy. Vk-osuuden jälkeen hölkkäilin taas metsäreittiä kotiin niin, että koko lenkille tuli mittaa yhteensä 10,6 km.


Keskiviikon treeneistä kirjoittelinkin jo aiemmin eli vihdoin ohjelmassa oli muutakin kuin juoksua. Ensin vajaat 30 minuuttia lihaskuntotreeniä ja päälle tunti korista. Niin kuin arvelinkin, torstaina kroppa alkoi olla aika tukossa. Keskiviikon treenit tuntuivat etenkin reisissä, pakaroissa, keskivartalossa ja hieman heittokädessäkin. Pikkulenkin halusin kuitenkin  torstaina heittää, koska perjantaina ja lauantaina treenit jäisivät välistä. Kuuden kilsan lenkki tehtiin koiran kanssa pääosin metsässä, lenkin alussa ja lopussa käveltiin muutamat minuutit, mutta pääosin juostiin. Kyllähän ne jalat väsyneiltä tuntuivat, mutta tuo lyhkänen lihaskuntotreeni kuitenkin maistui, joten ensi viikolla jatketaan :)

Perjantaina ohjelmassa oli hieman juhlimista ja lauantaina siitä toipumista, joten seuraavan treenin tein vasta tänään sunnuntaina. Hieman on aina arvoitus, miten treeni valvomisen ym. jälkeen sujuu ja taisi se tänään vielä hieman painaa, kun juoksu tuntui hieman raskaalta. Tosin kivaa vaihtelua oli se, että osa lenkistä juostiin vihdoin yhdessä Sadun kanssa. Juostiin Neulamäen metsissä Sadun vakkarilenkki ja ei ollut mikään helpoin reitti. Satu veteli ylämäet kevyesti, kun minulla meinasi jo kunto loppua ;) Kivaa vaihtelua kuitenkin, kun ei tarvitse aina juosta omia tuttuja reittejä. Vajaa tunti juostiin yhdessä, jonka jälkeen jatkoin muutaman lisä mutkan kautta kotiin. Tunnin jälkeen vasemmassa takareidessä tuntui samaa tukkoisuutta kuin tiistaina treenissä, joten pitää yrittää venytellä nyt hieman huolellisemmin. Lenkille tuli tänään mittaa 18,35 km. Juoksun jälkeen  tein keskivartalotreeniä 10 minuuttia.


Ensi viikolla treenit jatkunevat samalla tyylillä kuin tälläkin viikolla eli fiiliksen mukaan mennään ilman sen kummempia suunnitelmia. Tosin loppuviikosta on taas menoja, joten treenit painottunevat taas alkuviikkoon.

Ma: Polkujuoksu koiran kanssa 31 min, 4 km
Ti: VK 30 min, 6,4 km, 4:39/km + PK 4,2 km
Ke: Koris 60 min + lihaskunto n. 30 min
To: PK koiran kanssa 43 min, 6 km
Pe: Lepo
La: Lepo
Su: PK pitkä 1:37, 18,35 km, 5:18/km + lihaskunto 10 min

2 kommenttia:

  1. Olipa kiva, että päästiin yhdessä juoksemaan!:) Harvemmin sitä lenkkiseuraa kuitenkaan on. Sulla tulikin hyvä pitkis tuosta, kun jatkoit juoksentelua:) Katotaanhan taasen joku kerta uusiksi! Iloa treenailuihin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo tämä oli kivaa vaihtelua, kun yleensä tulee kuitenkin yksin juostua. Yritetään uusiks :) Tsemppii treeneihin :)

      Poista