lauantai 21. marraskuuta 2015

SUOSITTELE KISOJA ENSI KEVÄÄLLE

Ensi vuoden tavoitteet ja kisat alkavat pikku hiljaa pyöriä mielessä. Mitään päätöksiä kisojen suhteen en kuitenkaan ole vielä tehnyt. Edellisinä kahtena vuotena olen juossut maratonin syksyllä, mutta nyt ajattelin, jos kokeilisi sitä jo keväällä. Maratonin jälkeen voisi sitten lisätä vauhtikestävyystreeniä ja juosta puolikkaita ja lyhempiä matkoja kesällä tai viimeistään syksyllä. Nyt kysyisinkin, olisko sinulla suositella keväälle hyviä kotimaan maratoneja? Minua kiinnostaa ennätys, joten tasainen reitti olis kiva :)

Puolimaraton Ylivieska

Puolimaraton Pieksämäki

Kolmena edellisenä vuotena olen juossut toukokuussa puolikkaan Joensuussa ja voi olla, jos en muuta kisaa keksi, niin ehkä siellä voisi testata kokonaistakin. Reitti olisi ainakin helppo, joskaan ei mikään erityisen mielenkiintoinen. Joensuussa olen kuitenkin aina onnistunut, joten sinne olisi hyvä fiilis lähteä juoksemaan. Alla vielä linkit tämän vuoden kisoihini.


Puolikkaiden reitit Joensuussa, Ylivieskassa ja Pieksämäellä olivat helppoja. Tahko Run ja Länsiranta-Hölökkä olivat puolestaan haastavia mäkisten reittien vuoksi. Kuopion kisa oli jotain näiden väliltä, ei kaikista helpoin, mutta ei kuitenkaan sisältänyt mitään aivan järkyttäviä mäkiäkään.


2 kommenttia:

  1. Pyhän Olavin maraton 17.7.16. Huikeat maisemat, mutta mäkiä reitillä taitaa olla. Mutta juoksuturismin ja historiallisten maisemien nimissä...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo voisikin olla uusi kiva kisa. Itse asiassa mietinkin sitä tänä kesänä, mutta jätin vielä kuitenkin välistä. Heinäkuulle en yleensä helteen pelossa uskalla kisoja suunnitella, mutta katsotaan miten käy tänä kesänä :)

      Poista