sunnuntai 1. marraskuuta 2015

TAKANA HYVÄ TREENIVIIKKO

Tällä viikolla kaikki lenkit sujuivat hyvin; juoksu oli helppoa ja kevyttä :) Aloitin viikon lyhkäsellä polkujuoksulenkillä koiran kanssa. Edellisenä päivänä olin juossut päälle 18 kilsaa, mutta se ei painanut jaloissa yhtään. Juoksu oli kivaa. Tällä lenkillä pimeys kuitenkin yllätti ja ilman otsalamppua metsässä ei kyllä enää erottanut polkuakaan. Pitänee hommata otsalamppu tai sitten jättää metsälenkit viikonlopulle. 


Tiistaina ajattelin, että voisin juosta hieman pidemmän pk-lenkin, jos juoksu yhtään kulkisi ja kulkihan se :) Oli kyllä aika huippua, jalat tuntuivat hyviltä ja veivät vaivattomasti eteenpäin. 20 kilsaa taittui kivuttomasti ja vauhtikin (5:13/km) oli sellaista vähän reippaampaa pk-vauhtia. Nämä on niitä huippujuoksuja, joiden vuoksi lenkille jaksaa lähteä. Olen usein sanonut, että juoksu antaa paljon ja vaikuttaa positiivisesti muuhunkin elämään ja niin kävi tälläkin kertaa. Vielä seuraavanakin päivänä oli hyvä fiilis, kun lenkki oli ollut niin kiva :)

Keskiviikon korisvuorolle ei tullut tarpeeksi pelaajia, joten pelien sijaan treenasin tunnin salilla. Tein kokovartalotreenin, keskittyen kuitenkin hieman enemmän jalkoihin. Tein paljon erilaisia kyykkyjä ja odotin, että jalat olisivat seuraavat pari päivää aivan tukossa. Torstaina lähdin palauttavalle lenkillä, mutta salitreeni tuntuikin jaloissa yllättävän vähän. Juoksu sujui siis jälleen hyvin. Jalkojen sijaan salitreenistä meni eniten kipeiksi selkä- ja rintalihakset. 

Viikonlopun vietin Raahessa, joten perjantain lepopäivän jälkeen pääsin lauantaina juoksemaan uusiin maisemiin. Jo aamulla koiraa käyttäessä pistin merkille houkuttelevan näköisiä polkuja, joten niitä oli päivällä päästävä testaamaan. Juoksin tunnin poluilla ja latupohjilla ja oli kyllä kivaa, kun ei tiennyt mitä minkäkin mutkan jälkeen tulee vastaan. Vahingossa löytämälläni luontopolulla oli erityisen kiva juosta ja juoksu tuntui edelleen helpolta. 


Tänään kotimatkalla tuli taas istuttua autossa jokunen tunti, joten kotiin päästyä oli pakko päästä hieman ulos ja liikkumaan. Hölkkäiltiin koiran kanssa kevyesti puolituntia ja samalla haaveilin jo pidemmästä lenkistä :) Varsin kiva treeniviikko siis, kun uudet lenkit jo pyörivät mielessä :)  Tällä viikolla salitreeni antoi uutta ärsykettä kropalle, mutta muuten en tehnyt yhtään kovaa treeniä. Kevyet pk-lenkit todennäköisesti vaikuttivat siihen, että juoksu kulki niin hyvin, eikä jalkoja tai muutenkaan väsyttänyt yhtään. Hallitreenit ja siten myös viikottaiset vauhtikestävyystreenit alkavat parin viikon päästä, joten ajattelin, että voisin siihen saakka juosta ainoastaan pk-lenkkejä. Yleensä olen tykännyt enemmän juuri vauhdikkaammista treeneistä, mutta jos näiden pk-lenkkien jälkeen on aina niin hyvä fiilis kuin tällä viikolla, niin ehkä tällä samalla tyylillä voisi nyt jatkaa pari viikkoa.

Ma: Polkujuoksu koiran kanssa 48 min, 6,6 km, 7:20/km
Ti: PK pitkä 1:45, 20 km, 5:13/km
Ke: Sali 60 min
To: PK 43 min, 8 km, 5:22/km
Pe: Lepo
La: PK polkujuoksu 60 min, 10,2 km, 5:55/km
Su: Hölkkä/kävely koiran kanssa 30 min, 4,4 km, 6:46/km + lihaskunto 10 min

2 kommenttia:

  1. Hyvä juoksufiilis välittyi lukijalle asti:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva :) ajattelinkin kirjoittaessa, että hyvä että on tämä blogi, missä hehkutella juoksua :)

      Poista