maanantai 21. joulukuuta 2015

TREENIVIIKKOKATSAUS VKO 51/2015

Viime viikko lähti käyntiin taas tutulla kaavalla eli maanantaina oli lepopäivä, tiistaina hallitreenit ja keskiviikkona salia ja korista. Hallitreenistä kirjoittelinkin jo aiemmin, joten siitä voit lukea lisää täältä. Keskiviikkona salitreenin pääpaino oli yläropassa ja keskivartalossa. Treeni kulki hyvin ja aika kului nopeasti. Koris meni puolestaan ihan ok eli on ollut välillä parempikin fiilis pelailla. Nyt peleihin tulee kolmen viikon tauko ja tuo tauko on ihan tervetullut. 

Torstaina lähdin juoksemaan koiran kanssa metsään. Jollain nartulla näyttää kuitenkin olevan juoksut, joten meidän uroksen eteneminen ei ollut kovin sujuvaa. Melkein meni hermot, joten juoksin koiran kanssa vain kolme kilsaa, vein sen kotiin ja jatkoin lenkkiä yksin. Yksikseni juoksin vielä viisi kilsaa.


Viikonlopun lenkit juoksin Raahessa. Lenkit sopivat parhaiten aamuun, joten molemmat juoksin heti koiran ulkoiluttamisen jälkeen. Lauantaina olin hieman liian aikaisin liikenteessä, koska jäisiä teitä ei ollut hiekoitettu ollenkaan. Ilman nastoja eteneminen oli ajoittain aika vaikeaa ja loppulenkistä jalat alkoivat liukastelun seurauksena hieman väsymään. Väsymys tuntui jaloissa hieman vielä sunnuntainkin lenkillä. Sunnuntaina halusin vältellä jäisiä teitä, joten suuntasin juoksemaan metsään. Ennen puolta tuntia kyllästyin kuitenkin siellä lumessa rämpimiseen, joten päätin koettaa, josko teitä pitkin pystyisi kuitenkin juoksemaan. Asutusalueelta kun pääsin pois, tiet olikin jo paljon paremmassa juoksukunnossa kuin lauantaina. Metsässä vauhti tippui reippaasti päälle 6min/km, mutta teitä pitkin pystyi juoksemaan taas ihan normaalia vauhtia ja loppulenkki sujuikin jo alkua paremmin. Lopulta kympin keskivauhdiksi tuli 5:53/km. Hieman olin haaveillut, että ehtisin viikonloppuna juosta pitkiksen, mutta nyt aamusauna ja joulupuuro jo odottivat, joten maltoin jättää lenkin kymppiin. Jos välillä tuntuu, että päivät ovat täynnä menoja ja ettei lenkkiä ehdi tekemään, kannattaa  testata sitä heti aamulla. Itse en voisi kuvitella vetäväni kovaa treeniä heti aamulla ilman aamupalaa, mutta tällaiset kevyet pk-lenkit menee yllättävän hyvin.


Ma: Lepo
Ti: Halli VK 40 min, KS 173 + 2 km, 8:38, KS 183 + verkat 2x1km
Ke: Sali 45 min + koris 60 min
To: PK 3 km, 6:21/km + 5 km, 5:32/km
Pe: Lepo
La: PK 60 min, 10,7 km, 5:34/km
Su: PK 58 min, 10 km, 5:53/km

2 kommenttia:

 1. Siellä on lunta! Olen niin kateellinen. Täällä etelässä on maa musta :( Hieno koira sinulla. Onko se vesikoira?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täällä oli lunta viime viikolla, mutta ei enää. Tänään paistoi aurinko ja oli muutenkin keväisen oloista :)

   Joo koira on espanjanvesikoira.

   Kivaa joulua, vaikka lumista sellaista emme taida tällä kertaa saada.

   Poista