sunnuntai 21. helmikuuta 2016

TREENIVIIKKO 7/2016

Viikko alkoi taas tuttuun tapaan eli maanantaina oli lepopäivä ja tiistaina hallitreenit. Hallilla juostiin tavallista reippaammin ja treenin jälkeen oli onnistunut olo. Lisää tuosta treenistä voit lukea täältä. Keskiviikkona juoksin kevyen palauttelulenkin, mikä tuntui sopivalta kovan treenin jälkeen. 

Torstaina sää ei suosinut ja kelin vuoksi lenkistä tulikin hieman vaikea. Juoksin tunnin niin, että kiristin vauhtia viimeiselle vartille. Kova tuuli ja sade toi kuitenkin sen verran lisähaastetta etten saanut lopussa kiristettyä vauhtia niin paljon kuin olisin halunnut. Sade oli myös jo niin sakeaa ettei eteensä meinannut nähdä. Lenkille tuli pituutta 11,4 km ja viimeinen vartti meni 5min/km vauhdilla. 

Perjantaina huilailin ja lauantaina juoksin jälleen peruskestävyyslenkin, tällä kertaa 70 min ja 13,2 km. Juoksu kulki ihan hyvin, vaikka jaloissa ehkä pientä väsymystä tuntuikin. Tänään päätin viikon treenit jälleen pitkikseen. Edellisten viikkojen pitkät lenkit ovat sujuneet yllättävän hyvin, mutta tällä kertaa oli vähän vaikeampaa. Kova tuuli, sade ja ajoittain auraamattomat tiet pitivät huolen siitä, että vauhti hidastui ja eteneminen oli välillä aika vaikeaa. Aluksi hieman väsyneen väsyneen oloiset jalat kyllä vertyivät jo alkumatkasta, mutta kelin vuoksi lenkki tuntui tänään tavallista raskaammalta. Kahteen tuntiin kilsoja kertyi puolimaratonin verran. Vaikka juoksun vuoksi en lunta enää kaipaisikaan, niin metsässä on nyt tosi kaunista. Maanantain ja perjantain juoksuttomina päivinä tein koiran kanssa kävelylenkit metsään ja mikäs siellä oli lumisen valkeaa metsää ihastellessa.


Keli toi siis tämän viikon treeneihin oman haasteensa eikä juoksu siten ollut ihan niin kivaa ja helppoa kuin edellisillä viikoilla. Kelistä huolimatta juoksu kuitenkin edelleen kulki ihan hyvin. 

Ma: Lepo
Ti: Hallilla: VK n. 20 min, n. 4:40/km + VK/MK 3x n.10 min, 4:10-4:15/km + verkat n. 3,3 km
Ke: PK palauttava 45 min, 8 km, 5:39/km, KS 145 + lihaskunto 15 min
To: PK 45 min, 8,4 km, 5:22/km + PK 15 min, 3 km, 5min/km
Pe: Lepo
La: PK 70 min, 13,2 km, 5:19/km, KS 157 + lihaskunto 15 min
Su: PK pitkä 2h, 21,1 km, 5:41/km, KS 155
Yhteensä: n. 68 km

2 kommenttia:

  1. Luminen metsä on kyllä tosi kaunista, vaikka tosiaan askel välillä vähän lumessa takkuaakin. Mutta kesällä kulkee ;)

    VastaaPoista