torstai 10. maaliskuuta 2016

JUOKSUKISOJA KUOPIOSSA

Alkuviikon on pitänyt pientä lämpöä enkä ole päässyt juoksemaan, joten on ollut aikaa tutkia kevään ja kesän kisatarjontaa. Kuopiossa kisatarjonta ei ole ollut kovin runsasta, mutta tälle keväälle löytyy nyt kuitenkin useampikin tapahtuma. Alla vinkiksi muillekin kevään ja kesän kisoja, jotka juostaan Kuopiossa.

 • 2.4. Kolmen kylpylän kirmaisu. KKK on juoksutapahtuma (ei kisa), jossa juostaan Siilinjärveltä Kuopioon eli matkaa kertyy reilut 30 km. Jos tuo tuntuu liian pitkältä, voi juosta vain osan matkasta esim. Kunttarilta Rauhalahteen. Lisätietoja tapahtumasta löydät täältä. Tapahtumaan olen osallistunut kahtena viime vuotena ja suunnitelmissa se on tällekin vuodelle.

 • 23.4. Maaninka-hölkkä. Matkoina 5 tai 8 kilsaa. 

 • 5.5. Kallavesj-kymppi. Kympin kisa starttaa Rauhalahdesta ja reitillä juostaan asfaltin lisäksi hiekkatiellä ja pururadalla. Lisätietoja täältä. Mahdollisesti osallistun tänne itsekin.

 • 14.5. Puijon polut. Kisasta on vielä huonosti tietoa saatavilla, mutta matkoina on ilmeisesti  7 ja 14 kilsaa. Ikävästi sattuu samalle viikonlopulle Joensuun maratonin kanssa, joten itse en pääse osallistumaan.

 • 29.5. Tahko Run. Matkoina on tarjolla sekä kymppi että puolimaraton. Jos kaipaat hieman haastavaa reittiä, niin suosittelen tätä. Viime vuonna juoksin kisassa, viikko puolikkaan jälkeen, kympin ja rankkaa oli. Lisätietoja täältä

 • 11.6. Pullukka Run. Tänä kesänä Kuopiossa juostaan ensimmäistä kertaa Pullukka Run. Matkoina on kymppi ja puolikas + lasten matkat. Kesäkuulle ei ole vielä kisasuunnitelmia, joten tänne voisi yrittää osallistua, jos on palautunut toukokuun kisoista. Lisätietoja Kuopion Pullukka Runista löydät täältä.

 • 6.8. Länsiranta-Hölökkä juostaan kivoissa maalaismaisemissa haastavalla reitillä. Kahtena viime vuotena olen osallistunut 13,6 km matkalle ja niin varmaan tänäkin vuonna. Lisäksi matkoina on 7 km ja puolikas. Lisätietoja kisasta.

 • Lisäksi Kuopiossa juostaan loppukesästä/alkusyksystä neljän osakilpailun polkujuoksusarja, mutta varmoja päivämääriä en tähän vielä löytänyt.


Kivasti olisi siis tälläkin suunnalla erilaisia kisoja tarjolla. Tällä hetkellä en kuitenkaan haaveile vielä kisoista vaan vain siitä, että pääsisi edes lenkille. Asfaltti alkaa täälläkin jo pilkottaa houkuttelevasti!!

6 kommenttia:

 1. Länsiranta oli kyllä niin mukava tapahtuma viime kesänä, että olis melkein ihan pakko päästä tänäkin vuonna! Tosi nihkeästi on vaan tietoa ollut saatavilla tähän asti.

  VastaaPoista
 2. Se on kyllä kiva tapahtuma :) Kisa löytyy myös Facebookista, sinne varmaan tulee jossain vaiheessa lisätietoja.

  VastaaPoista
 3. Hei hyvä kooste! Pitääpä pitää mielessä nämä tapahtumat, josko sitä innostuisi johonkin edes osallistumaan. :)

  VastaaPoista
 4. Kiva kooste, tuo Kolmen kylpylän kirmaisu sopisi loistavasti itselle viimeiseksi pitkäksi lenkiksi Hampurin maratonille. Kiitos vinkistä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olepa hyvä :) Sehän olisi kiva, jos viimeistä pitkistä ei ihan itsekseen tarvitsisi juosta. Mukaan vaan!

   Poista