keskiviikko 18. toukokuuta 2016

JUOKSU 4. ja 5. RASKAUSVIIKOLLA

Neljännellä viikolla en vielä tiennyt raskaudesta mitään, mutta jälkikäteen ajateltuna vaikutus taisi tuntua jo. Alkuvuosi oli sujunut juoksun suhteen ihan mallikkaasti ilman suurempaa takapakkia, mutta yhtäkkiä tuolla viikolla juoksu ei enää kulkenutkaan. Teinpä kovan tai rauhallisen treenin, oli kaikki yllättävän raskasta, syke nousi ja hengästyin helposti. Muistan edelleen perjantain hallitreenin, kun menin juoksemaan vetoja. Jo töistä hallille verkatessa tuntui, että hengästyin todella helposti, vaikka vauhti oli kevyttä hölkkää. Hallillakin perus vk-vauhdit kävivät yllättävän paljon voimille ja lopulta treeni piti jättää hieman aiottua lyhemmäksi. Raskaalta tuntuneiden treenien vuoksi päätin lauantaina jättää aerobisen kynnyksen lenkin välistä ja juosta sen sijaan mahdollisimman rauhallisen lenkin. Juoksin hitaammin kuin juuri koskaan (6:13/km), mutta silti olin väsynyt, kun pääsin kotia. Koska olo oli ollut hieman outo, päätin sunnuntaiaamuna ennen pitkikselle lähtöä varmuuden vuoksi mitata lämmön. Mittari näytti 37, joten jätin lenkin välistä ja uskoin pienen lämpöilyn vaikuttaneen siihen, että koko viikko oli juoksun suhteen vaikea.  Tarkemmin neljännen raskausviikon treeneistä pääset lukemaan tästä.


Viides viikko jatkui samoissa tunnelmissa; mitään muita flunssan oireita ei ollut, mutta lämpö pysyi koholla ja olo oli edelleen jotenkin outo. Lämpöilyn vuoksi olinkin sitten juoksematta koko viikon. Loppuviikolla tein positiivisen testin ja myöhemmin luin jostain, että lämmön nousu kuuluu ihan alkuraskauteen, joten sitäpä se varmaan oli minunkin kohdalla eikä mitään "oikeaa" kuumetta.

Vuodenvaihteessa aloitin treenaamaan ohjelman mukaan ja tavoitteena oli juosta kevään aikana ennätykset puolikkaalla, kokonaisella ja kympillä. Tässä vaiheessa en sitä vielä tiennyt, mutta lopulta neljäs raskausviikko jäi viimeiseksi viikoksi, jolloin seurasin ohjelmaa. Tuon viikon jälkeen lenkeille ei ole juuri voinut tehdä suurempia suunnitelmia, on vain pitänyt edetä aina kunkin päivän voinnin mukaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti