maanantai 25. heinäkuuta 2016

TREENIVIIKOT 28&29/2016

Viikon 28 treenikoostetta en kirjoitellutkaan, kun koko viikko meni sairastellessa ja siten ilman treenejä. Flunssa alkoi samantien kun alkoi lomakin eikä se parissa päivässä mennytkään ohitse niin kuin toivoin. Loppuviikolla osallistuin jo pihatöihin ja monta tuntia pihalla kyykkineenä olin iltaisin aika poikki. Vielä niistämistä ja yskimistä kuitenkin riitti, joten juoksemaan ei vielä tehnyt mieli. Päivä päivältä olo oli kuitenkin parempi ja viime maanantaina testasin koiran kanssa puolen tunnin kävely/juoksulenkin. Enimmäkseen juostiin, mutta välillä myös käveltiin ja toki koiran kanssa joutuu välillä myös pysähtelemään. Lenkki meni ihan ok, mutta pari lepopäivää tuon jälkeen teki kuitenkin vielä hyvää ja juoksemaan suuntaisin seuraavan kerran vasta torstaina. Kuuden kilsan lenkki tuntui nyt paremmalta kuin maanantain lenkki. Perjantaina pidin lepopäivän.


Lauantaina oli hyvä treenipäivä ja siitä kirjoittelinkin jo aiemmin. Aamulla käveltiin koiran kanssa 50 minuuttia ja heti perään tein vartin lihaskuntotreenin. Päivällä juoksin vielä reilun kympin ja tuo lenkki olikin viikon paras, juoksu tuntui kevyemmältä kuin aiemmin.

Sunnuntaina suunnattiin koiran kanssa juoksu/kävelylenkille heti herättyä. Suurin osa matkasta taas juostiin, mutta muutamat lyhyemmät pätkät myös käveltiin. Tällaiset juoksun ja kävelyn yhdistelmät sopivat hyvin heti aamuksi; heti herättyä juoksu saattaa tuntua liian raskaalta, joten kävelypätkät keventävät mukavasti. Raskauden edetessä juoksu todennäköisesti vain vähenee, mutta elättelen toiveita, että näitä yhdistelmätreenejä voisi tehdä vielä pitkään. Juoksusta saa kuitenkin kivasti lisää tehoja treeniin kuin, jos pelkästään kävelisi.


Ma: Kävely/juoksulenkki koiran kanssa 30 min, 3,75 km, 7:59/km
Ti ja ke: Lepo
To: 39 min, 6,2 km, 6:22/km + lihaskunto 15 min
Pe: Lepo
La: 65 min, 10,23 km, 6:19/km + lihaskunto 15 min + kävelylenkki 50 min
Su: Kävely/juoksulenkki koiran kanssa 54 min, 7,23 km, 7:28/km

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti