perjantai 2. syyskuuta 2016

FIILIKSIÄ RASKAUDESTA

Ennen raskautta oli tiettyjä odotuksia siitä, kuinka odotus tulee sujumaan ja hieman epäilinkin sitä, miten sitä osaa suhtautua muuttuvaan kroppaansa ja vähentyvään urheiluun. Nyt, kun raskaus on edennyt jo jokin aika sitten viimeiselle kolmannekselle ja mennään raskausviikolla 30, pitää todeta, että kaikki on sujunut yllättävän hyvin.


Muuttuva kroppa ei ole herättänyt negatiivisia ajatuksia ja vatsaa lukuun ottamatta se tuntuukin edelleen hyvin omalta. Toki kilojakin kertyy (eilen neuvolassa mitattiin +8,5 kg ensimmäiseen neuvolakäyntiin verrattuna), mutta itse en niitä edes huomaa enkä koe niiden vaikuttaneen millään tavalla omaan vointiin ja liikkumiseen. Kivuilta ja pahoilta vaivoilta olen säästynyt ja keho on ainakin tähän saakka jaksanut muutokset hyvin. Toki välillä herään aamuisin siihen, kun pohkeet kramppaavat, mutta tämäkin on vähentynyt, kun olen muistanut venytellä ahkerammin. Selkäkin vaatii ehkä aiempaa enemmän venyttelyä, mutta onneksi sekään ei ole ollut vielä kipeä.


Väliin jääneet kisat ja kovat treenit eivät ole nekään hirveästi mieltä painaneet, vaikka välillä huomaankin niistä haaveilevani. Alussa olin ihmeissäni, miten äkkiä raskaus vaikutti liikkumiseen, mutta aika äkkiä sitä oppi, että nyt liikutaan tämän elämäntilanteen ehdoilla ja se on ihan ok. Vaikka ihan vain fiiliksen ja jaksamisen mukaan onkin nyt ollut kiva liikkua, niin kyllä tavoitteellinen ja suunnitelmallisempi urheilu taitaa olla enemmän oma juttu. Toivottavasti ensi vuonna jaksamista riittää ja sitä pääsisi jossain vaiheessa taas kovempien ja tavoitteellisempien treenien pariin.

Mustavalkoisesti ajattelen, että tähän hyvin sujuneeseen raskauteen on vaikuttanut eniten urheilu. Se, että oli hyvässä kunnossa, kun raskaus alkoi ja että on liikkunut aktiivisesti läpi raskauden. Vaikka treenimäärät ovatkin ihan erilaiset kuin vielä alku vuonna, olen edelleen pystynyt liikkumaan melko aktiivisesti. Juoksu onnistuu edelleen, mutta korvaantuu toki yhä useammin kävelylenkillä tai lihaskuntotreenillä. Urheilu on tehnyt hyvää niin henkisesti kuin fyysisestikin, vaikka välillä on ollut niitäkin päiviä kun ei ole jaksanut tai huvittanut lähteä lenkille. Lepopäiviä olenkin välillä pitänyt ihan mielellään, mutta onneksi urheilupäiviä kuitenkin kertyy enemmän.


Odotusta on edessä vielä reilut kaksi kuukautta, joten toki kun vatsa kasvaa voi eteen tulla vielä vaikka minkälaisia vaivoja, mutta toisaalta voihan käydä niinkin, että kaikki sujuu hyvin loppuun saakka. Monesti raskauteen liitetään vaikka minkälaisia vaivoja, mutta tämä nyt esimerkkinä, että vähemmälläkin voi selvitä :) Kannustan kuitenkin kaikkia liikkumaan, koska hyvän kunnon uskon auttavan tässäkin asiassa.

4 kommenttia:

 1. Mukava kuulla, että kaikki on sujunut hyvin :) Jotenkin niin nostalgista lukea fiiliksiä ja katsella kuvia, kun olen ollut samassa vaiheessa aika tasan vuosi sitten <3 Itse en pystynyt juoksemaan koko raskausaikana (kaikkea muuta kyllä) enkä yhtään koko vuonna ja silti jo monet kisat takana ja kunto palaamassa. Hyviä odotuspäiviä sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) kyllähän tämä voi viikkojen edetessä raskaammaksi käydä, mutta kunhan nyt ei mitään ihan mahdotonta tulisi eteen.

   Kiva kuulla, että olet noinkin pian päässyt taas juoksemaan ja kisaamaan. Hyviä juoksuja myös syksylle!

   Poista
 2. Heips ja kiva kun kävit jättämässä blogiini kommentin, osasin sitten tulla tännekin lukemaan raskauskuulumisia. Näitä on aina niiiin mukava lukea, vertaistukea. ;)

  Itse uskon myös vahvasti siihen, että liikunta on tehnyt omasta raskausajasta niinkin helppoa kuin se on ollut. Vähällä vaivoilla ollaan siis päästy ja siitä osaan kyllä olla kiitollinen. Toivottavasti kaikki menee meillä molemmilla loppuun asti hyvin. <3 Mukavaa viikonloppua ja vaihdellaan varmasti vielä tässä kuulumisia.

  -Hilla http://hillas.fitfashion.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tosiaan vertaistukea tarvitaan ja vaikka raskaudet voivat olla hyvinkin erilaisia, on silti kiva lueskella miten muilla on odotus sujunut. Toivotaan, että meillä hyvä meno jatkuu, vaikka viikkoja kertyykin lisää.

   Kivaa viikonlopun jatkoa :)

   Poista