sunnuntai 6. marraskuuta 2016

MARRASKUU

Somessa on lähiaikoina saanut törmätä siihen, miten masentava kuukausi marraskuu monen mielestä on. On kuulemma pimeää eikä energiat riitä mihinkään. Nyt, kun olen mammalomalla olen itse ottanut marraskuun vastaan oikein mielellään. Ehkä aika on kullannut muistot, mutta en kyllä muista että aiempinakaan vuosina tämä olisi mitenkään erityisen ankea kuukausi ollut. Saattaa tosin olla niin, että nyt kun itse pääsen ulkoilemaan valoisan aikaan, ei pimeys ole sen vuoksi haitannut ollenkaan. Kellon siirtokin oli vain hyvä juttu, nyt on valoisaa jo heti aamulenkin aikaan ja voi halutessaan suunnata saman tien metsään.


En  ole aiemmin tainnut täällä mainita, että kirjoittelen välillä myös Smartum Stagen sivuilla. Syyskuussa kirjoitin siitä, mitä kivaa syksyssä on ja ehkä nuo samat asiat voisivat sopia piristykseksi nyt myös marraskuuhun, katso lista alta. Alkuperäisen jutun pääset lukemaan tästä.
 • pimenevät illat ovat tunnelmallisia, on kiva sytyttää vaikka muutama kynttilä ja kietoutua vilttiin
 • ulkoilukelit ovat nyt parhaimmillaan, kun ei tarvitse kärsiä liiasta kuumuudesta. Ainakin juoksuun syksy on otollista aikaa ja usein luontokin on värikäs syksyllä. Jos ulkoliikunta ei innosta, niin syksyllä alkaa usein myös uusia jumpparyhmiä.
 • lomien loppuminen tuo myös tiettyä säännöllisyyttä ja rytmiä arkeen ja ehkä esim. terveellisemmistä elämäntavoista on siten helpompi pitää kiinni
 • syksy on uuden alku usein myös tv-tarjonnan osalta. Ehkä lempisarjasikin palaa tauolta uusin jaksoin :)
 • syksyllä pukeutuminen on paljon mielenkiintoisempaa. Ihan kuin saisi uusia vaatteita, kun voi pikku hiljaa alkaa pukeutua taas omiin lämpimämpiin vaatteisiin.
 • kun kelit viilenevät tekee mieli taas hieman erilaisia ruokia kuin kesällä, etenkin padat ja keitot maistuvat syksyllä.
 • ehkä syksyllä on myös enemmän aikaa nähdä läheisiä, kun kaikki ei eivät ole matkoilla niin kuin usein kesällä

6 kommenttia:

 1. Arvaa mitä? Minulla on yksi tai kaksi marraskuuta aikuiselämässäni, jotka eivät ole "vieneet minua mukanaan". Ja ta-daa! Ne ovat kumpukin äitiyslomieni marraskuut. Uskon, että hormoneilla ei ole mitään tekemistä hyvinvoinnin ja jaksamisen kanssa vaan säännöllinen liikkuminen ulkona luonnonvalossa. Tein vaunulenkkejä valoisaan aikaan ja imin itseeni kaikki saatavilla olevat auringonsäteet. Olin pirteä ja energinen. Vaikka en saanut nukuttua öisin, en silti ollut samalla tavoin väsynyt kuin nyt muina syksyinä. =)

  Ihanan positiivisia vinkkejä sinulla muutenkin. Kiitos! Laitappa tänne vinkki ja resepti jostain maukkaasta pataruuasta. =)

  Ihanaa syksyn jatkoa!

  _M_

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Valolla taitaa tosiaan olla suuri vaikutus jaksamiseen. Ulkoilustakin nauttii ihan eri tavalla, kun sen voi tehdä valoisan aikaan.
   Tsemppiä sinulle talven lenkkeihin, toivottavasti osan ehdit tehdä valoisan aikaan.

   Poista
 2. Mulla on samanlaisia muistoja äitiyslomilta, että kun sai ulkoilla valoisaan aikaan, mitään ongelmia ei ollut kestää pimeää kautta. Nyt kun olen opintovapaalla, sama ilmiö toistuu, kun arvokkaimmat tunnit eivät kulu välttämättä sisätiloissa keinovalossa! Muuten kyllä pidän myös tästä ajanjaksosta, saa luvalla itsekin vähän hiljentää tahtia ja rauhoittua. Ja kynttilänvalossa on tunnelmaa! Kuten myös talvisessa metsässä juoksemisessa 😊

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, kyllä pimenevissä illoissa on myös oma tunnelmansa, vaikka pimeys joskus ahdistaisikin. Onneksi lumi saapui hieman helpottamaan pimeyttä.
   Hienoa, että sinäkin pääset nyt nauttimaan lenkeistä valoisan aikaan ja juoksu talvisessa metsässä, kuulostaisipa kivalle :)

   Poista
 3. Oi: muistan, kun olin pienimmäisen kanssa äitiyslomalla ja myöhemmin hoitovapaalla ja sain ulkoilla päivänvalon aikaan. Itse asiassa vuonna 2013, kun olin kotona pikkuisen vauvan kanssa, taisi olla todella pilvinen marraskuu. Silti mieleen on jäänyt hyvä ajanjakso elämässä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihania muistoja :) Se voi tosiaan olla, että tämän ajanjakson muistaa vielä vuosienkin päästä.

   Kivaa marraskuun jatkoa!

   Poista