torstai 19. tammikuuta 2017

TÄÄLLÄ JUOSTAAN TAAS

Jes, nyt on vihdoin käyty synnytyksen jälkitarkastuksessa ja palattu juoksun pariin :) Tarkastus oli melko myöhään, parisen kuukautta synnytyksestä, joten viimeisinä viikkoina olisi tehnyt mieli jo ottaa juoksuaskelia. Varmuuden vuoksi halusin kuitenkin odotella tarkastuksen ja aloittaa juoksuun vasta sen jälkeen.

Eilen pääsinkin heti iltapäivällä testaamaan miltä juoksu tuntuu ja kivaahan se oli :) Etukäteen ajattelin, että testailen juoksua kävelyn ohessa, mutta kevyellä vauhdilla juoksu tuntui kuitenkin niin hyvältä ja helpolta etten lopulta juurikaan kävellyt. Rauhallisen vauhdin lisäksi meno tuntui helpolta myös siksi, että olin lenkillä koiran kanssa ja annoin sen pysähdellä niin paljon kuin se halusi. Puoleen tuntiin meillä kertyi neljä kilsaa. Lenkistä jäi juuri sellainen fiilis kuin toivoinkin eli teki mieli juosta lisää ja olo oli kevyt ja energinen. Tästä on nyt hyvä jatkaa treenejä :)


Tarkoitus on jatkaa juoksua nyt rauhallisesti niin, että ensimmäiset viikot totuttelen juoksuun hölkkäillen kevyesti pääosin koiran ja/tai vaunujen kanssa. Todennäköisesti lisäilen juoksuosuuksia kävelylenkkien lomaan ja uskon, että sieltä se kunto alkaa pikku hiljaa nousta.

6 kommenttia:

 1. Jess, siitä se lähtee! Muistan kuinka itse ekalla lenkillä esikoisen saannin jälkeen rupesin melkein itkemään, kun endorfiinit ryöpsähtivät pintaan ja olo oli niin hyvä! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä olo siitä tosiaan tulee, kun pääsee taas lempi harrastuksensa pariin. Ei ihmekään, jos herkistää :)

   Poista
 2. Onnea ensimmäisestä juoksulenkistä! Siitä se alkaa. Tuleeko myös vauvajumppapostauksia? Miten muuten treenaat kuin kävely ja nyt juoksu-kävelylenkeillä? Oletko pohtinut tälle vuodellle jotain juoksumatkaa vai mitkä ovat suunnitelmasi? Odotan innolla, mitä tuleman pitää. Itse olin esikoisen syntymän jälkeen juoksematta puolivuotta. Sinä olet päässyt siihen verrattuna nopeasti aloittamaan. =)

  Hyvää uutta vuotta ja tsemppiä treeneihin! =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :)
   Lihaskuntotreeniä pyrin myös pikku hiljaa aloittamaan, mutta kestävyyspainotteisesti jatketaan. Vielä ei ole tarkempia suunnitelmia, mutta toivottavasti pääsen tänä vuonna jo puolikkaille ja lyhemmille matkoille.
   Tsemppiä sinullekin treeneihin :)

   Poista
 3. Siitäpä se kunto koko ajan kohonee. Tsemppiä treenihin! Itselläni kesti kuusi vuotta synnytyksestä, että pääsin taas todella juoksemisen makuun! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ja tsempit sinnekin alkuvuoden treeneihin!
   Hiljaa hyvää tulee, mutta toivottavasti tänä vuonna jo kisataankin :)

   Poista