sunnuntai 22. tammikuuta 2017

TREENIVIIKKO 3/2017

Tällä viikolla pääsin vihdoin palaamaan juoksun pariin, joten palataan täällä blogissakin taas viikkokatsauksiin. Tuntuu, että vauvan kanssa ajantaju hieman häviää eikä muistikaan taida pelata ihan täysillä, joten nämä katsaukset ovat itsellekin hyvä kertaus siitä, mitä sitä on viikon aikana tullutkaan tehtyä. Samalla on hyvä menneen viikon perusteella hieman miettiä, mitä seuraavalla viikolla kannattaisi tehdä.

Ekoina viikkoina synnytyksen jälkeen, kun tuli nukuttua huonommin, ei juoksu vielä hirveästi ollut mielessä.  Silloin lähinnä ihmettelin, että miten sitä muka edes jaksaisi kunnon lenkille. Nyt, kun meillä nukutaan yöt jo paremmin (siis yleensä) uskoisin, että juoksulenkeillekin tulee löytymään energiaa. Tähän viikkoon saakka olen siis synnytyksen jälkeen tehnyt vain kävelylenkkejä.

Viikko lähti käyntiin tuttuun tapaan eli vaunuteltiin maanantaina ja tiistaina noin tunnin verran. Keskiviikkona kävin jälkitarkastuksessa ja kaikki oli kunnossa, joten iltapäivällä pääsin ensimmäistä kertaa testaamaan juoksua. Puolentunnin lenkistä jäi tosi hyvä fiilis ja hieman olisi tehnyt jopa mieli juosta jo lisää :) Lue lisää lenkistä täältä.

Torstaina suuntasin lenkille sekä koiran että vaunujen kanssa. Tehtiin kävely/juoksulenkki ja kilsoja kertyi viisi. Mahtavaa, kun nyt voi taas ottaa kävelylenkkien lomassa juoksuaskelia, saa ihan kummasti tehoja lisää lenkkiin.


Lauantaina poju sai nimensä, joten perjantai ja lauantai meni niissä tunnelmissa. Kunnon treenejä en noina päivinä jaksanut tehdä, kävin vain puolentunnin happihyppelyillä.

Tänään viikko päättyi viiden kilsan vaunuhölkkään, eli ensimmäinen viiden kilsan juoksulenkki tehty :) Hieman kävelin lenkin alkuun ja loppuun, juoksuosuuteen kului aikaa 33 minuuttia. Ensimmäisessä loivassa nousussa hengästytti reilummin, mutta siitä se sitten lähti sujumaan. Puolessa välissä sain sattumalta juoksuseuraa loppumatkaksi ja viisi kilsaa täyttyi kuin huomaamatta.  Hyvä fiilis jäi tästäkin treenistä :)

Nyt, kun ensimmäiset kilsat on testattu juoksua, on selvää, että kyllä siinä jonkin aikaa kestää, kunnes ollaan taas kunnossa, mutta onneksi kiirettä ei ole. Yllättävän hyvältä ensimmäiset juoksut kuitenkin tuntuivat, joten hyvillä mielin täällä jatketaan seuraaviin lenkkeihin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti