sunnuntai 5. helmikuuta 2017

TREENIVIIKKO 5/2017

Tällä viikolla tuli liikuttua ihan kivasti ja lenkitkin taisivat olla hieman pidempiä kuin edellisillä viikoilla. Viikko aloitettiin maanantaina koiran ja vaunujen kanssa kävely/juoksulenkillä (7km/55min). Tällä kertaa oli ehkä hieman raskaampaa kuin aiemmin, mutta hyvin lenkki silti meni. Enimmäkseen taas juostiin, mutta lyhkäset kävelypätkät välissä tekivät hyvää. 

Tiistaina oli kävelypäivä, joten aamusella tehtiin hieman vajaan tunnin lenkki. Keskiviikkona taas juostiin ja tästä treenistä kirjoitinkin jo aiemmin viikolla. Oli kivaa vaihtelua juosta poluilla meidän normi pyörätielenkkien sijaan. Viikon tavoite eli seitsemän kilsaa juoksua tuli tuolla lenkillä täyteen. Lue lisää treenistä täältä.

Torstaina otettiin kevyemmin ja käveltiin koiran kanssa iltapäivällä kolme varttia. Perjantaiaamuna suunnattiin taas vaunulenkille ja tällä kertaa edettiin niin, että vuorotellen juostiin ja käveltiin viisi minuuttia. Tuntiin kilsoja kertyi 7,4 ja tämäkin oli oikein kiva treeni. Kävelyosuudet tuntuivat ehkä vähän pitkiltä, joten jatkossa tätä voisikin ehkä muokata niin, että lyhentää kävelyosuutta ja juoksee hieman pidempään. Koiran ulkoilutukseen tämä kuitenkin sopi hyvin, niin ehti sekin hieman haistella enemmän. Etenkin tällä lenkillä tuntui, että hyvin saa myös yläkroppa vaunujen kanssa treeniä. Kun juoksee ylämäkeen niin, että koiran hihna on toisessa kädessä ja puskee vaunuja eteenpäin yhdellä kädellä, niin kyllä se näköjään jossain tuntuu. Pikku hiljaa pitäisi aloitella juoksun lisäksi myös lihaskuntotreenit, mutta voi olla että aluksi yläkroppa jää hieman vähemmälle treenille ja vielä saa pojun kantelu ja vaunulenkit riittää.


Lauantaina pidin lepopäivän, mutta en unohtanut juoksua kokonaan, vaan sain vihdoin hommattua uudet nastakengät. Sarvat ovat nyt kovassa suosiossa ja ne ostin itsekin. Tänään viikon viimeisenä treeninä juoksin aamulla seitsemän kilsaa ilman vaunuja ja koiraa, kivaa vaihtelua tämäkin :) Kilsat kertyivät ilman yrittämistä ja vauhtikin (6min/km) oli mieluisa yllätys. Oli niin hieno aurinkoinen päivä, että tunti käytiin vielä kävelemässä jäällä pian juoksulenkin jälkeen.


Kokonaisuudessaan oli hyvä viikko ja juoksua neljänä päivänä oli hyvä suoritus. Ensi viikolle lupaa kovia pakkasia, joten voi olla että liikuttua tai ainakin juostua tulee hieman tätä viikkoa vähemmän.

2 kommenttia:

 1. Mukavan oloinen treeniviikko sulla. :) Olisi kiva kuulla testikokemuksia noista Sarvan kengistä kun itselläkin olisi pian uusien nastojen osto edessä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :)
   Tuntuivat ainakin heti tosi hyvältä jalassa. Positiivisessä mielessä siltä, että ihan kuin ois ihan tavalliset juoksukengät jalassa :)

   Poista