lauantai 1. huhtikuuta 2017

MAALISKUU 2017

Maaliskuun alussa asetin kuukauden juoksutavoitteeksi juosta vähintään kolme lenkkiä viikossa. Nämä kolme lenkkiä sain hyvin aina mahdutettua jokaiseen viikkoon ja neljän juoksun viikkojakin kertyi muutama. Aika usein piti kuitenkin juosta koiran ja vaunujen kanssa ja silloin lenkit jäävät aina hieman lyhyemmiksi kuin, jos pääsisin juoksemaan itsekseen.

Tavoitteena oli, että yksi viikon lenkeistä olisi aina pitkä ja yksi vauhtikestävyystreeni. Maaliskuun alkaessa pisin lenkkini tänä vuonna oli tunnin mittainen, mutta nyt sain kuun edetessä pidennettyä sen puoleentoista tuntiin. Alkukuusta nämä lenkit sujuivat vielä aika kivasti mutta nyt viimeisinä viikkoina pitkikset eivät enää ole olleet niitä suosikkilenkkejä. Aiemminkin tykkäsin eniten vauhtikestävyystreeneistä ja tälläkin hetkellä odotan niitä aina viikon treeneistä eniten. Maaliskuussa vauhdikkaammat treenit sisälsivät kilsan -ja puolenkilsan vetoja sekä yhden viiden kilsan lenkin. Kuvittelin, että näin alkuun reippaammat treenit olisivat vaikeampia, mutta pääosin nämä ovat sujuneet yllättävän hyvin. Pitkiksien pidentymiseen ja vauhtikestävyystreenien sujumiseen olen tyytyväinen ja eniten jäikin ehkä parannettavaa siihen viikon kolmanteen lenkkiin, joka jäi nyt usein hieman liian lyhyeksi.


Tavoitteena oli myös kuunnella omaa kroppaa ja treenailla oman jaksamiseen mukaan. Pari viimeistä viikkoa meillä on nukuttu hieman aiempaa huonommin ja tämä on tuntunut heti väsymyksenä. Joidenkin lenkkien jälkeen olenkin ihmetellyt sitä, miten sitä on jaksanut silti vetää hyvän treenin, vaikka yöllä olisikin heräillyt aiempaa useammin. Monesti lenkki on myös piristänyt ja olen ollut tyytyväinen, että olen jaksanut lähteä lenkille, vaikka olisikin väsyttänyt. Muutaman kerran kuitenkin siirsin lenkkiä seuraavaan päivään, kun en suunnitelmista huolimatta jaksanutkaan lähteä.

Kokonaisuudessaan hyvä kuukausi ja kuntokin on hieman mennyt eteenpäin helmikuuhun verrattuna. Jatkossa vaaditaan kuitenkin hieman enemmän suunnitelmallisuutta, jotta saisin välillä neljä lenkkiä mahdutettua viikkoon. Parempia lenkkejä saisin myös aikaiseksi jos useammin jättäisin vaunut ja/tai koiran ottamatta mukaan lenkille. Aina tämä ei kuitenkaan ole mahdollista, joten pitää yrittää nauttia myös niistä lyhyemmistä pyrähdyksistä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti