sunnuntai 16. huhtikuuta 2017

TREENIVIIKKO 15/2017

Tällä viikolla pääsin juoksemaan kaikki viikon kolme treeniä ilman vaunuja ja/tai koiraa. Maanantain yllättävän hyvin sujuneesta kympistä kirjoitinkin jo aiemmin. Lähdin siis juoksemaan rauhallisempaa lenkkiä, mutta vauhti veikin mukanaan ja kymppi meni 50 minuuttiin. Kun vuonna 2013 aloin käymään kisoissa, juoksin kympin hieman vajaaseen 50 minuuttiin. Hauska huomata, miten tuon jälkeen on kehittynyt ja nyt, kun treeniä on raskauden jälkeen takana vajaat kolme kuukautta, menee kymppi vitosen kilsavauhdilla jo treeneissä :) Lisää maanantain kympistä pääset lukemaan tästä.

Nykyään juoksun sujuminen voi vaihdella todella paljon eri päivien välillä. Kun maanantaina juoksu sujui tosi hyvin, niin torstaina ei niinkään. Juoksin torstaina 8,3 kilsaa paljon rauhallisemmalla vauhdilla (5:45/km), mutta siltikin juoksu tuntui vaikeammalta. Välillä käy niin, että odotan päivän lenkkiä koko päivän; mietin millaisen treenin tekisin ja mitä reittiä juoksisin, mutta sitten, kun mies tulee kotiin ja pääsisin iltapäivällä lenkille, ei energiaa enää juurikaan ole. Tällainen tilanne oli nytkin, joten yllätyksenä ei tullut ettei juoksu sujunut yhtä hyvin kuin alkuviikolla. Sitä huippufiilistä on kuitenkin turha jäädä odottamaan tai jää lenkit paljon vähemmälle.

Viikon viimeisen lenkin juoksin lauantaina Raahessa, kun kyläiltiin siskoni luona. Aluksi  juoksu tuntui hieman tahmealta, mutta kilsojen kertyessä sujui koko ajan paremmin. Sain lenkille kaksi pyöräilijää mukaani ja varmaan sen vuoksi lenkki taittui reippaammin kuin pitkikset yleensä. Juoksu tuntui vauhdista huolimatta hyvältä ja voimia jäi vielä lenkin jälkeenkin. Puoleentoista tuntiin kertyi 16,34 kilsaa eli keskivauhti oli 5:33/km.


Etukäteen ajattelin, että kävisin tänään vielä juoksemassa pienen palauttelulenkin. Olo on kuitenkin ollut melko väsynyt reissusta kotiutumisen jälkeen, joten kevyt vaunuttelu sai tänään riittää. Huomenna voikin sitten aloittaa uuden viikon heti kunnon treenillä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti