sunnuntai 23. huhtikuuta 2017

VITOSEN KISA

Eilen aloitin tämän vuoden kisakauden onnistuneella juoksulla. Tämä oli ensimmäinen kisa vauvan syntymän jälkeen ja samalla myös ensimmäinen koskaan juoksemani viiden kilometrin kisa. Aiemmin hieman epäröin kisoihin osallistumista vielä näin pian synnytyksen jälkeen ja puolikuntoisena, mutta onneksi päätin kuitenkin osallistua, koska kisa meni paremmin kuin odotin. Tänä vuonna en ole enää päässyt mukaan seuran yhteisiin treeneihin, joten tosi kiva oli myös nähdä muita tuttuja juoksijoita.

Vauhtikestävyystreenit ovat lähiaikoina sujuneet melko hyvin ja välillä olen ollut yllättänyt vauhdeista, joilla treenejä on jo pystynyt vetämään. Siltikin kisavauhtia oli vaikea arvioida ja tavoitteena olikin vain päästä keskivauhdissa lähemmäksi 4:30/km kuin 5:00/Km. Etukäteen ajattelin, että 22:30 olisi kovin aika mihin tässä vaiheessa voisin päästä, mutta en kuitenkaan uskonut, että tuo ihan vielä onnistuisi.

Juoksu sujui kuitenkin eilen odotuksia paremmin. Ensimmäinen kilsa meni kisafiiliksissä aikaan 4:17/km. Hieman hirvitti, koska tuo oli paljon reippaammin kuin etukäteen olin ajatellut. Hieman piti hiljentää tahtia, mutta juoksu tuntui kuitenkin hyvältä, joten tuon jälkeen en enää vauhtia tarkkaillut vaan päätin mennä sitä vauhtia mitä jalat kuljettavat. Puolen välin kääntöpaikalla kuitenkin vilkaisin kellosta tilanteen; edelleen mentiin odotettua reippaammin ja mietin, että tuleekohan tässä vielä hyytyminen. Hyvin sain kuitenkin tsemppiä muista juoksijoista, kun yritin pysyä heidän perässään. Neljän kilsan kohdalla tuntui, että voimat alkavat hieman loppua ja jäinkin hieman miehistä, joiden perässä olin juossut koko matkan. Maali kuitenkin näkyi jo melko kaukaa ja siitä sain selvästi lisää energiaa loppumatkalle. Jostain löytyi voimia vielä loppukiriinkin ja viimeisellä puolella kilsalla pääsin ohittamaan useamman juoksijan. Viimeinen kilsa olikin kisan nopein (4:07/km) ja viimeinen puolikilsaa meni jo reippaasti alle neljän minuutin kilsavauhtia. Maalissa olin ihmeissäni, että miten se nyt näin hyvin meni :) Loppuaika oli 21:04 ja luonnollisesti olin tähän tosi tyytyväinen.


Nyt, kun sain hyvän aloituksen kisoille, pitää jatkossakin vain osallistua osallistumisen ilosta eikä miettiä niin tarkkaan mikä se kunto nyt milloinkin sattuu olemaan. Eilinen todisti myös sen, että kaikki kilsat on kotiin päin. Välillä kun olen tuskastellut sitä, että joudun juoksemaan niin paljon vaunujen ja koiran kanssa, mutta kyllä se kunto näköjään menee eteenpäin niilläkin lenkeillä. Kisasta jäi tosi hyvä fiilis, näillä onnistumisen fiiliksillä jaksaa taas jatkaa :)

8 kommenttia:

 1. Hurja mimmi olet! Onnittelut hienosta kisasta ja hurjasta tuloksesta. Itse voin vain haaveilla tuollaisista kilometrivauhdeista :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) En itsekään osannut ennen kisaa edes haaveilla näistä vauhdeista, joten vauhti yllätti positiivisesti :)

   Poista
 2. Hurjaa! :) Taatusti juuri vaunulenkit ovat tuottaneet tulosta, kun ilman niitä suorastaan lennät. Isot onnittelut kisakauden aloittamisesta ja millä juoksulla! Huippu oot :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hurjaa tosiaan, en itsekään vielä oiken käsitä miten sitä jo noin reippaasti pääsi :) Hieman on pitänyt jo ruveta miettimään seuraavia kisoja :)

   Poista
 3. Wautsi! Kannatan ehdottomasti lähtemään kisoihin osallistumisen ilosta. Välillä kulkee paremmin, välillä vähän heikommin, mutta tärkeintä on, että tekemisestä nauttii.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juuri näin ja vaikka ei kisassa aina kulkisikaan, niin hyvän reippaan treenin sieltä ainakin aina saa. Yritän itsekin nyt jatkossa vain osallistua, enkä miettiä niin paljon sen hetkistä kuntoa. Ainahan ei tarvitse olla kisastakaan ennätystä hakemassa.

   Poista
 4. Vautsivau! Oliko tää sun vitosen ennätys? Lähelle ainakin? Sä olet tosi kovassa kunnossa!!! Vaunulenkithän toimii voima-/vastusharjoitteluna ja koiralenkit pitää huolen hyvästä peruskestävyysvauhdista, vauvan nostelu ja sylittely saavat sinut toimimaan joka päivä askareissa pienen painon kanssa.. Kunhan huolehtii hyvistä ernomisista asennoista, niin kaikki on hyvää "treeniä". Kunhan ehdit palautua välillä. Olet kyllä mahtavasti treenannut, edennyt asteittain ja palautunut. Huippu tosiaan oot! =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Tämä oli ensimmäinen vitosen kisani, ihan mielenkiintoista olisi kyllä ollut, jos olisi ollut vertailukohta aiempaan juoksuun.
   Kyllä se kunto tosiaan taitaa kasvaa, vaikka entiseen tapaan ei pääsekään treenaamaan. Ja totta, hyvänä lisäpainona poju kyllä toimii arjessa, välillä alkaa jo kädet väsymään ;)

   Poista