maanantai 8. toukokuuta 2017

TREENIVIIKKO 18/2017

Viime viikolla aloitin treenit tiistaina vaunuhölkällä. Juoksu oli kevyttä ja olisi tehnyt mieli juosta hieman pidempäänkin, mutta koira oli hieman perästä vedettävä, joten lenkki jäi tällä kertaa kuuteen kilsaan.

Keskiviikkona halusin juosta vauhtitreenin, mutta tein sen hieman kevennettynä, koska testit olivat edessä perjantaina. Alku- ja loppuverkkana juoksin kilsat ja siinä välissä viisi kilsaa 4:49/km vauhdilla. Hieman tavallista myöhemmin pääsin lähtemään lenkille ja meinasi väsyttääkin, mutta siihen nähden juoksu sujui ihan hyvin.


Torstaina pidin lepopäivän ja perjantaina juoksin siis testit. Testissä kilsoja kertyi hieman vajaat kuusi ja sen jälkeen juoksin vielä kotiin 12 kilsan lenkin. Testit jaksoin juosta hyvin, mutta kotimatkalla meinasi voimat loppua. Ehkä ei ollut paras idea tehdä tuota lenkkiä testien jälkeen, mutta ajattelin ottaa kaiken irti ajasta, kun vauvalla oli hoitaja. Loppupäivän kroppa tuntui väsyneeltä, joten lauantaina päätin pitää lepopäivän. Lisää perjantain testeistä voit lukea täältä. Koska testien perusteella pk-alue oli hyvässä kunnossa, voisin testata miltä tuntuu, jos korvaisin yhden pk-lenkin vk-treenillä eli juoksisinkin niitä viikossa yhden sijaan kaksi. Toinen vaihtoehto voisi olla juosta pk/vk yhdistelmätreenejä, joita en ole tänä vuonna vielä juossutkaan. Vaikka kunto näyttäisi riittävän useampaan kovempaan treeniin, tarvitsen vielä palautumiseen kuitenkin enemmän aikaa kuin ennen raskautta. Kovien treenien jälkeen juoksu tuntuu lihaksissa ja vielä jalat eivät ilmeisesti ole tottuneet juoksun aiheuttamaan iskutukseen. Usein kovempien treenien jälkeen tarvitsen päivän tai pari lepoon/kevyeen treeniin.

Koska perjantaina kilsoja kertyi pitkiksen verran en lähtenyt sunnuntain enää juoksemaan pitkää lenkkiä. Sen sijaan, testituloksista innostuneena, juoksin tunnin hieman reippaampaa pk-vauhtia. Mihinkään tiettyyn vauhtiin en pyrkinyt, vaan annoin mennä sitä vauhtia mikä tuntui hyvältä. Tuntiin kilsoja kertyi 11,7 keskivauhdilla 5:08/km.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti