sunnuntai 11. kesäkuuta 2017

KISOISSA 4,3 KILSAA

Eilen osallistuin täällä Kuopiossa 4,3 kilsan kisaan. Kisa oli Riennon 110 ja Suomi 100 vuotta juhlajuoksu. Kisa juostiin Valkeisenlammella ja lampi kierrettiin kolme kertaa. Ympäristö oli siis kiva ja reitti hyvin tasainen. Ennakkoon en ollut taas ilmoittautunut ja vielä aamulla mietin lähteäkö vai ei. Viikon kova treeni oli kuitenkin vielä tekemättä, joten ajattelin, että sama se on mennä kisaan juoksemaan. Seuraavia kisoja ei myöskään ole nyt tiedossa kuin ehkä vasta elo/syyskuussa, joten senkin vuoksi päätin osallistua, kun kisa kerta täällä käytiin.

Aikaa 4,3 kilsaan kului 18:22, keskivauhti oli 4:24/km ja keskisyke 184. Ei siis mennyt mitenkään erityisen loistavasti ja aika raskasta oli. Hiekkatie ja kuumuus ehkä vaikuttivat hieman vauhtiin ja juoksun kulkuun, mutta ehkä tämän hetken kunnolla ei kovempaa päästäisi muutenkaan. Myös jalat tuntuivat eilen hieman voimattomilta. Parin viikon takainen kymppi meni keskivauhdilla 4:31/km, joten sen perusteella odotin, että tässä kisassa pääsisin hieman reippaampaa vauhtia. Välillä vilkaisin kellosta, että odotuksia hitaammin mennään, mutta yhtään kiristämisen varaa ei tällä kertaa kuitenkaan ollut. Onneksi ei ollut pidempi kisa, koska oli hieman sama fiilis kuin kympin kisassa, että kunhan tässä nyt maaliin selviäisi. Yleensä pystyn kisoissa vielä jonkinlaiseen loppukiriin, mutta  tällä kertaa ei oikein löytynyt voimia siihenkään. Vaikka hieman vaikeaa olikin, niin näin lyhyen kisan jälkeen kuitenkin palautuu nopeasti ja pian tuntuikin kuin mitään kisaa ei olisi juossutkaan. Ja niin tuntui tänäänkin, juoksu kulki paljon paremmin kuin eilen.

Ei tullut siis mitään huikeita onnistumisen tunteita tästä kisasta, mutta onneksi tuli lähdettyä, sain kuitenkin hyvän treenin, kevään ensimmäisen mitalin ja ison pokaalin :) Nyt vain lisää treeniä niin kohta ehkä kulkee taas paremmin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti