keskiviikko 12. heinäkuuta 2017

AAMUINEN VETOTREENI

Tänään kipaisin lenkille heti aamulla suoraan aamupalapöydästä. Sadetta oli luvannut koko päiväksi, joten näin tilaisuuteni koittaneen, kun aamupalan jälkeen ei satanutkaan. Äkkiä siis vain treenivaatteet päälle ja ulos. Odotin viileän raikasta juoksukeliä, mutta tosi kostean lämmintä oli jo heti aamulla.

Tavoitteena oli juosta kilsan vetoja VK2 alueella eli pitää vauhti alle 4:40/km. Aamutreeniksi vauhtitreenit ovat aika kovia, joten ajattelin, että paljon tuon vauhdin alle en varmaan pääsisi. Lopulta kaikki kuusi vetoa taittuivat kuitenkin odotuksia reippaammin: 4:33/4:26/4:33/4:23/4:27/4:23/km. Jes! Matkalla oli taas sekä ylä- että alamäkiä, joten siksi vauhdeissakin on jonkin verran eroja. Kaksi viimeistä vetoa olivat raskaimmat, koska ne päättyivät molemmat pieneen nousuun. Ennen palautteluhölkkää pitikin noiden vetojen jälkeen kävellä muutama askel. 


Koko treenin pituudeksi tuli 11,6 kilsaa, kun alkuun ja loppuun hölkkäilin kilsat ja vetojen välissä palauttelin kaksi minuuttia. Vauhteihin olin tyytyväinen ja ensimmäiseen vetoon lähdinkin  liian reippaasti, koska odotin, että 4:40/km vauhtiin tulisi tehdä enemmän töitä. Vaikka menikin odotuksia paremmin niin liian helppoa ei kuitenkaan ollut. Hieman kaipailisin niitä vauhtitreenien fiiliksiä, kun tuntuu että vauhtia löytyy kuin itsestään ja tekee mieli juosta vielä muutama veto lisää. Hyvä fiilis kuitenkin jäi tästä treenistä :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti