maanantai 31. heinäkuuta 2017

VIIKKO 30/2017

Tällä kertaa otsikkoon ei voi laittaa treeniviikko, koska kipeytyneen jalan vuoksi varsinaisia treenejä en voinut tehdä. Viikko sitten lauantaina juoksin reippaan pitkiksen ja seuraavana päivänä lonkankoukistaja oli todella kipeä. Jalkaa ei voinut liikuttaa yhtään ilman kipua, kävely oli vaikeaa eikä juoksua voinut harkitakaan. Meinasi jo epätoivo iskeä, mutta onneksi torstaina alkoi helpottaa. Enää ei koskenut jokaisella jalan liikautuksella, ainoastaan kun jalan vei taakse. Perjantaina tilanne oli taas parempi ja kun lauantaina ei enää koskenut mihinkään uskaltauduin  pienelle testilenkille. Juostiin koiran kanssa poluilla reilu puolituntinen. Jotain lonkankoukistajassa vielä tuntui, mutta onneksi ei kipua.

Sunnuntaina käytiin myös koiran kanssa poluilla lyhyt lenkki ja nyt jalka tuntui jo aivan normaalilta. Jes! Tänään pidän lepopäivän, mutta huomenna testaan onnistuuko reippaampi lenkki ihan normaalisti. Toiveissa on siis, että tästä tulisi jo kunnon treeniviikko.


Ehkä tästä voisi ottaa opiksi sen, että venyttelyyn ja lihaskuntotreeniin voisi panostaa hieman enemmän. Venyttelen kyllä säännöllisesti, mutta ehkä senkin voisi tehdä perusteellisemmin. Lihaskuntotreenit ovat puolestaan jääneet tänä vuonna taas liian vähälle. Pitää nyt tehdä niiden kanssa samalla tavalla kuin juoksulenkkien kanssa eli viikon vaihteessa aina miettiä minä päivänä ne tekisi. Kun on jonkinlainen suunnitelma, tulee treenitkin helpommin tehtyä.

2 kommenttia:

  1. Mulla on myös ollut lonkankoukistaja ärtynyt viime aikoina. Oletan, että se johtuu vähän erilaisesta jumpasta, jota olen tehnyt. Oikea jalka on minulla askellusvirheen takia heikompi, ja sitä yritän nyt vahvistaa ennen polkumaratonia. Sivukyykyt ovat haastavia, ilmeisesti niissä lihakset ovat saaneet uusia ärsykkeitä. Onneksi vain kerran on koukistaja vaivannut lenkillä, kun siirryin pitkään poluilla juostuani asfaltille, mutta siinä oli kyllä todella kipeä hetken aikaa. Maltillisemmin eteenpäin...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä, maltilla eteenpäin, jotta näistä ei tulisi pysyviä vaivoja. Mulla meni viikko levätessä, mutta tällä viikolla pystyin onneksi jo juoksemaan aivan normaalisti.

      Poista